Orgelelever - Sønderborg Musikskole


På Sønderborg Kommunale Musikskole er man ikke bange for at prøve  noget nyt, ej heller for at bakke op om  de lidt 'sjældnere' instrumenttyper.

Helt tilbage i 2007 oplevede jeg selv som elev musikskolens imødekommenhed, da den dengang helt nye talentlinje Musik Akademiet blev oprettet. Musik Akademiet var dengang en slægtning til MGK, som endnu ikke kunne flytte til Sønderborg.

Kunne man søge ind med orgel? Det kunne man sådan set godt. Hvis jeg kom ind ville de oprette linjen for mig alene.   Og sådan gik det.


Adskillige uddannelsesgrader senere fik jeg i 2014 job i Sct. Marie Kirke i Sønderborg, og fik lyst til at stimulere de unge tangentspillere til at vælge samme sti, som jeg selv har gået på.


Min allerførste elev, Ida Hymøller, kom fra min egen første klaverlærer, Hanne  Müller-Koch, og det gik forrygende stærkt. Tilfældet ville, at orgelspillet fangede hende med en sådan kraft, at det på ganske kort tid lykkedes at få hende ind på MGK med orgel som hovedfag. Efter bare 2 års soloundervisning i orgel kom Ida ind på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus med et flot 10 tal i kunstspil.


Inspireret af Katrine Immerkjærs Orgelklubben, som har fungeret siden 2012, kontaktede jeg igen Sønderborg Kommunale Musikskole, og spurgte om de ville finansiere et lignende projekt . Det ville de gerne.


Ud af orgelklubben er der på bare to sæsoner sprunget to nye talentfulde orgelelever, som nu modtager ugentlig soloundervisning. 


Har du lyst til at spille orgel? Kig her